En helg för att andas

Mitt liv har varit rätt pressat på slutet. Fick för en veckaa sen besked om att min mormor lämnat jordelivet. Har på något sätt trott att jag skulle känna mig rätt lugn med det, för min mormors skull. Hon hade ont och var riktigt dålig på slutet. Det var inget värdigt liv för henne. Men beskedet tog hårt på mig. Först efter beskedet insåg jag också varför. Hon har funnits där på granngården hela min uppväxt. Dagligen har hon funnits där. Sedan jag flyttade hemifrån när jag var 15 har jag nog träffat henne lika ofta som mina föräldrar. När jag tänker på det och på allt hon gjort genom åren. Ställt upp, funnits där som en riktig mormor. Alla spel vi spelat och alla fikastunder. Även sorgliga och jobbiga saker som vi stöttat varandra i. Ja så är det ju inte så konstigt att det känns jävligt jobbigt.....  Fick i tisdags läsa ett brev hon skrivt till hennes barn, barnbarn och barbarnsbarn. Tårarna rann redan efter första meningen. Det var ett brev fyllt med kärlek och kloka ord och en otroligt fin dikt.
Mormors bortgång gjorde att luften pös ur mig. Rätt skum känsla att bara tappa orken och glädjen. Kunde inte ens förmå mig att samla ihop mig. Inte förrän nu. Nu har jag hittat en tråd tillbaka till livet igen. Glädje som är sann har åter kommit i stunder. Stunder med personer som jag verkligen tycker om, personer som är sanna och som får mig att må bra igen. Tack!!
Har så klart varit mycket i skolan just nu också. Sista veckan på praktiken gick ju så där. Känns som jag passerade den i ett slags vacum. Men min handledare var förstående vilket jag e tacksam för. Redovisning som konsigt nog gick riktigt bra. Och nu stundar tenta på tisdag. Öppnade en bok först idag. Har bara inte orkat koncentrera mig och tänka klart. Hoppas hoppas jag orkar plugga hela dagen imorgon. Skulle ju ändå vara skönt att klara den även om jag redan ställt in mig på att inte klara den.
Tog en paus från livet den här helgen för att andas. Tog tåget till Hudik igår för att gå på dans till de goa skåningarna. En kväll full med nya danskillar och ös på slutet som vanligt. Kände igen 2pers på hela kvällen. Men jag tror att det var riktigt skönt på ett sätt. Inga förpliktelser att va trevlig och pratsam. Kunde bara dansa och njuta. Hade ju sån tur att en kompis i Hudik kunde låna ut sin lägenhet. Han hade bäddat rent och lagt fram handduk och allt. Sikken hotellyx :) Det var skönt att bara vara! Idag fikade jag med två underbara tjejer jag jobbade med i somras. Lussebullar och dom två. Vilken himla go kombination. Många skratt och gud vad jag behövde det. De är verkligen underbara!! JAg och Erika åkte ut till Birsta city för lite riktig tjejshopping. Och vet ni... jag gick igenom hela IKEA utan att köpa en pryl. Det ni :p

Känner mig trött som få men med laddad energi och glädje inombords ändå. Skön helg!

Avslutningsvis...... vissa verkar fortfarande befinna sig i sandlådan som små barnrumpor. Orkar varken kommentera eller bry mig om eran attityd, och skitsnack hör hemma i gösselbrunnen och ingen annanstans om du vill vara min vän! Tror jag har liiite andra saker att tänka på nu än sånt där...

R.I.P mormor