Trainway to Östersund

Sitter på tåget och känner mig så där ovanligt klok. Har komponerat 5 egna budord. Har på sista tiden fått många kloka mail i min inbox som jag läst och reflekterat över. Idag fick jag då denna uppgiift. 5 saker att applicera i mitt liv. För precis som det stog... det spelar ingen roll hur mycket man läser och läser av alla råd och tips om än det ena än det andra. Om man aldrig tar tag i det och verkligen gör någon förändring på riktigt, ja då kommer det heller aldrig hända något heller. Och det var mig då det sannaste jag hört idag. Fick även lära mig av en hjärnforskare att hjärnan är formbar. Om man tänker en viss sak tillräckligt många gånger så kommer hjärnan tro på det. Så bort med alla de där tankarna som ändå inte leder till något bra.

Dagen idag då. Jo men faktiskt .. det hjälpte att shoppa igår. Och träffa vänner.. och äta sushi till lunch :)  Idag har jag haft ytterligare en skön dag med mer sushilunch och vänner. Men dagen började väldigt skumt. Väcktes 9.15 av en tjej som presenterade sig som ett av mina ex flickvän. Jahaa.... Jo men hon undrade ju varför jag hade ringt till honom och frågat om vi kunde ta en fika eller något när jag ändå var i Sthlm. Till saken hör att jag hört av mig till honom två gånger i år. TVÅ! är väl knappast nåt man kan kalla stalker. Och jag äkte verkligen inte till Sthlm för att träffa honom, utan det var Coldplay jag skulle se. Och till saken hör även att jag hörde av mig till i stort sett alla jag känner i sthlm för att passa på att träffas liksom. Men hon skulle minsann mala på om hur dom hade det, hade haft det och att hon tyckte jag var så konstigt bla bla bla.... Jag tyckte att det vara rena högstadiefasonerna och det sa jag till henne också. Ja jag tror banne mig vi pratade 20 min eller nåt sånt. Var rätt irriterad efteråt på nåt sätt. Vad har jag med deras problem att göra. Jisses!!!! Ja mitt ex ringde i alla fall och bad om ursäkt senare.....

Nu är det färdigbloggat för idag. Åter till dagdrömmandet här på tåget. Dom drömmarna tar mig till ett bra ställe.....  hos någon som gör mig glad.

Estocolmo

Som alltid skönt med lite miljöombyte. Satte där på flyget ner och önskade att det var en varm semesterort jag skulle landa på. Men det blev bara Arlanda den här gången. Var på en mysig italiensk restaurang innan konserten. Lovar att jag hade kunnat äta allt på den där menyn, men det fick bli en stenugnsbakad pizza a la italienskt extra allt!! Mums! Sen vidare till Globen och Coldplay. Och jag säger bara... vilken jäkla konsert!! Vilken show! Det där bandet vet hur man gör. De stog inte bara där och körde sina låtar. De snackade, överraskade, varierade, spexade till det, berörde, röjde loss, öste, allsång i publiken.... I loved it helt enkelt och jag var då lycklig där jag stog på min extremt bra plats. Rad 7 - vid scenen :)  En väldigt bra onsdag kan man säga och jäkligt glad att jag köpte biljetter.


Torsdag då... ja den började ju lika grå som himlen. Fick bekräftat det jag kände på mig.. Min mormors cancer är åt helvete och värre än så. Fan!!!!! fan fan fan ...... Får se vad som kan rädda den här dagen. Ska träffa några vänner jag inte ser så ofta och kanske ta en shoppingtur. Det kan ju lyfta upp den här dagen i alla fall.


Over and out 


Känslor utan gränser

På sista tiden.... låt oss säga de sista månaderna.. har jag haft tusen och en känslor. Kan ju låta förvirrande och det skulle det varit för den gamla jag. Men för den nya jag är det inte alls speciellt krångligt. Hur jag gör... jag släpper dom fria. Det som känns får kännas i fred, utan att min hjärna ska lägga sig i och styra och ställa. Tänka, analysera, grubbla, planera... u name it. Och faktiskt. Den nya strategin fungerar väldigt bra. Det är ett skönt flow i mitt liv och jag lyssnar på min inre känsla, utan att säga emot den. Det är härligt!! Prova om du inte redan gjort det

Har åkt på årets första sjukdagar. En förkylning! Men den var väntad och inte särskillt lessen är jag för det. Har inget jobb att passa och sen finns det många fina knep och knåp. Nässpray, den röda solhatten, håning (helt enligt Nalle Puh), varma tofflor på fötterna och sen är ju livet faktiskt helt ok ändå. Mycket sitter i huvudet (ja nu pratar vi inte om förkylningen) ... tankar på att jag inte e så sjuk. Gud vad man kan lura sig själv genom att intala sig att man faktiskt mår rätt bra.. haha.  Får i alla fall en massa saker gjorda här hemma. Ni vet de där sakerna man tänkt göra när man får tid nån gång.. och nu har jag tid. Så igår fick kabelhärvan vid datorn se sitt slut. Efter jobb med borrmaskin, skruvar och div annat så är jag nöjd!

Hade en resa planerad.. men det slutade då tydligen med att de tre andra bokade utan mig. Taskigt? Ja det skulle jag vilja påstå. Visste inte att det var så man gjorde om man var oöverens om resemålet. Fortsätter kika på det i alla fall. Finns väl säket nån annan som skulle kunna tänka sig en vecka i solen. Fick även en invitation till Holland häromdagen. Det var en kul överraskning. De flesta som är här inne och gluttar vet nog vem som kan ha skickat den ;)  Och jag kan ju bara säga att om solsemestern skulle skita sig skulle några dagar i Holland väga upp det rätt bra!

Musik är mitt liv! Att dra igång spelaren på random med ALLA låtar inlagda kan verkligen ta en på en nostagitripp full med olika känslor. Låtar som påminner en om olika saker... olika personer.. olika händelser. Vissa låtar kan få mig att befinna mig precis där det hända.. som om det vore igår. Det är rätt häftigt! På så sätt kan jag styra känsloläget..... bara att sätta på rätt låt. Låtar med Staind kastade mig nyss ca 7 år bakåt i tiden........

With or without you

Andra skoldagen avklarad. Är på introduktionvecka i Umeå. Är rätt skönt att få lite standardföreläsningar som grund innan det kommande året med distansstudier. Men jag längar redan hem.. :p  Hade ju återigen sånt jäkla flyt. Är en tjej från Östersund som läser samma utb så vi kan ju skriva uppsatsen tillsammans. Sjukt bra! För hur lätt skulle det varit att skriva med nån som bor i Kalmar eller dylikt.

Insåg igår när vi presenterade oss i basgrupperna att jag hunnit med sjukt mycket. Var en som kommenterade det och jag jar inte tänkte på det förut.. men jag kände ju att jag rabblade upp mycket i jämförelse med de andra. På mina 2 år som sjuksköterska har jag hunnit jobba på medicinavdelning, prematuren i Östersund, varit i Norge en sväng, jobbat på bemanningsföretag i Östersund, läst 2 distanskurser och nu senast på prematuren i Sundsvall. Och framöver stundar då alltså ett års studier. Så jag måste ju faktiskt klassa mig som en person som faktiskt verkligen gör det jag vill och inte bara pratar om det. Sånt är ju lite stärkande att inse ändå :)

Fick en lunch på barnavdelningen här i Ume idag, med Maria. Min släkting tillika fd arbetskamrat tillika vän! Trevligt och kul att träffa henne. Fick även lite inside information om att ett föräldrarpar hade pratat gott om mig :) kul kul!!

Annars har jag inte mer att tillägga för dagen än att jag älskar klippet nedanför. Rysningar!!!... och kanske är det så....


http://www.youtube.com/watch?v=_Ye8GLPUVsM