Saker i livet kan vara väldigt sköna. Bl a denna!

Var bara tvungen Jenny ;)

Pretty much it


Dagen resdag

Tänka sig att två fulla tågvagnar med bakfulla norska ungdomar kan vara så tyst. De klev på i Åre (så klart) och då blev det ett jävla liv. Jag tänkte "hej då sömn" men det tog ju bara 0 min så var alla klubbade och det spred sig en fin doft (läs: odör) av bakfylla i vagnen.

Flygplatsers parfymutbud gillar jag. Kilade genast fram och fyllde på doften som alltid finns med mig i jackfickan. Andades in, njöt, och la ner den igen.

Grannkillens telefon ringde nyss. Min signal. Trodde inte chansen för att jag nånsin skulle höra en telefon med My curse var så stor. Jag njöt.... tills han svarade.


Flyget mellanlandade i Bergen. Vilket coolt landskap :)  En blandning mellan arktis, grekland och beverly hills.

Framme i Stavanger nu. Bara softa och ladda inför morgondagen!


Liten och känslig

Ett fåtal dagar per år känner jag mig så. Det är inte alls ofta och en del kanske inte ens tror att jag kan vara sån eftersom jag oftast e glad och på g liksom. Sen är det väl inte heller så att man visar det för allt och alla heller. På frågan "Hur är det idag?" svarar man ju oftast "Bra" om man vet att den som frågar helst bara vill ha ett "Bra"-svar. Den här dagen är inget hormonellt tjafs heller, så alla killar som tänker "typiskt tjejer" kan på sin höjd få tänka det för sig själva.

Såna här dagar tar allt bara extra hårt. Ord, händelser, omständigheter... Känslorna blir liksom större åt alla möjliga håll, kanske särskillt dom ledsna. Kanske dom här dagarna kommer när bägaren börjar bli full. Jag vet precis vad som fått den att bli så här full den här gången. Nån grej hade jag säkert kunnat gjort nåt åt, men huvudgrejen.. det som gjort att det blev så här fullt så plötsligt snabbt.. det har jag ingen kontroll över. Den där grejen e som jäst. Ni vet det som får allt att jäsa. Vad tar död på jäst förresten? En tanke som slog mig precis i detta nu. Där är svaret jag skulle behöva. Tips någon?

Tack M för att du bland diskhandskar och tårar ändå fick mig att må lite bättre. Såna här dagar behövs nära vänner som inte är rädda att se människan jag är där långt inne - en dag som denna när jag e lite liten och känslig.

                                           

Vissa dagar behöver Nasse sin Puh <3

Önskar det fanns censur

Ibland gillar jag nog inte det här med internet som det nya stället att umgås på. Som idag. Ibland får man läsa saker man önskar man sluppit läsa. Som idag. Dagar som dessa är det tur att gymmet är tvärs över gatan och skrotet bara ligger där och väntar på att bli lyft. Träning är medicin mot det mesta.  

Man lär sig nåt nytt....

Och det måste firas med den absolut bästa gruppen!!Tack världens bästa lars! :)

Det finns listor på allt

När man loggar ur Hotmail kommer man till msn´s sida. Idag dök detta upp :)

-----

7 roliga fakta om sex Sexexperten Yvonne K Fulbright på tv-kanalen Fox News har listat roliga fakta om sex, uppger Expressen. Här är de sju galnaste.

1. Män vill ha full kontroll

Oftast gifter sig inte män med kvinnor de är störtförälskade i utan föredrar att ha full kontroll på sina känslor. Män är ofta rationella när de väljer partner, menar sexforskaren Shere Hite.

2. Ju närmre stängningsdags, ju sexigare

Enligt forskning upplever människor personer av det andra könet som sexigare ju närmare stängningsdags det är. Detta har, otroligt nog, ingenting att göra med alkohol.

3. Vin är upphetsande

Både kvinnor och män kan bli upphetsade av lukten av vin. Anledningen är att aromen i vin är väldigt lik feromoner, vilka tros styra påverka människans sexualitet.

4. Barndomsvänner kan inte bli förälskade

Studier visar att män och kvinnor som bott tillsammans vid ålder 3-6 år ofta mister förmågan att bli kära i varandra. Anledningen tros vara att de utvecklar ett syskonförhållande.

5. Kvinnor vill oftast skiljas

I 75 procent av fallen är det kvinnan som tar ut skilsmässa.

6. Män tänder på...

Forskning visar att män blir upphetsade av lukten av pizza, rostbiff och apelsin.

7. Kvinnor tänder på...

Kvinnor tänder på doften av lakrits, gurka, lavendel och babypuder.


Vilken tidsresa

Blev idag påmind av att jag ändå bloggat ett tag så då blev jag ju nyfiken på vad mitt första inlägg innehöll. Gissa om jag tappade hakan. Trodde ju i mitt stilla sinne att det skulle va nåt i stil med "hej och välkommen till min blogg bla bla bla". Nä jag kastades direkt in i nåt hett som varit "hett och smuligt". Ja och smuligt har inget med skorpor och kex att göra, utan det är något som är så där bra liksom. Så det blev en intressant läsning och fick insikt om att jag kanske är lite mindre exploativ om mitt liv nu för tiden. Blivit äldre tro?

Äntligen träning idag!!! Inte tränat sen innan jul. Kanske är därför jag sovit så dåligt på sista tiden. Min favvo-Jenny till instruktör så det gick ju geschvint, även om det kändes att det var ett tag sen. Måste ju bara citera henne


"om man väntar på att det ska kännas bra kommer det aldrig hända nåt"

Kände lite på den där meningen och även om den då hade med spinning att göra så kändes det som att den kan sättas i alla möjliga sammanhang. Skulle själv kunna placera den i två sammanhang i mitt liv just nu....

Vill bara avsluta med att tacka Linnea för en underbart mysig kväll *kram*


Inte alltid som man tror

Blir någon dag någonsin som du trodde?
Är en person alltid på ett sätt av den anledning som du trott? Händer det att en vän visar sig vara något annat?
Kan något som händer nu få betydelse om flera år?


Kan något som hände för längesedan ha påverkat någonting idag?
Säger någon något utanför sanningen idag för att köpa tid tills mod för sanningen finns?
Känner du verkligen dom du tror att du känner?Kan du ha bestämt dig för något men sedan tappat fokus längs vägen?
Gör tankar att du känner mer?När du sträcker ut en hand, är du då beredd att ta emot?
Hur tror du dina egna rädslor påverkar din omgivning?Kommer du ånga saker du inte gjort, eller saker du gjort?
Tillåter du dig själv att ibland bara ge dig hän till det okända?
 

Umeå - over and done with

Då var det över. Veckan jag bävat för! Trodde tentan skulle skita sig och resten vara mycket svårare än vad det var. Nu sitter jag här på bussen på väg hem till kära Östersund med facit i handen. Tentan-> 2 p från VG och alla examinationer gick med bravur. Är numera också certifierad barnHLR-instruktör. Allt känns nu toppen. Ok... ska va en liten rädsla i maggropen för att snart hamna i diket för busschauffören kör som en galning. Men utöver det - kanon :)

Sitter och slösurfar lite och lyssnar på musik. Skönt att ha den i öronen igen!! Och ikväll ska jag få krypa ner i min sköna säng. Livet på en madrass är inte så glamoröst. Det var däremot middagen med mina pinglor till basgrupp. Fläskade iväg 400 på middag där. Oxfilé från grillen, kall god öl och en superb kaffedrink. Ok superlativen flödar men det gör glädjen också.

Ett stort smmmil från mig!

Ser verkligen fram emot...

Fredag.. hem till min säng och så helgen med tjejfest

januari - min granne kommer hem igen. Är lite tomt utan honom. Och så några semesterdagar hos älskade Ylva i Göteborg. Och så avslutande helg då vad som helst kan hända för mina vänner planerar nån sorts 30-årsgrej tror jag :p En bra dans avslutar denna månad.

Februari - födelsdag. Längtar så dit fast många tycker jag borde bäva. Älskar paket och älskar att vara bland vänner! Dansmara i Ö-vik är ju en återkommande klassiker. Ett mecka för en dansälskare som mig!! Alla hjärtans dag-helgen detta år. Annars brukar den vara när jag fyller år. Sen stundar en riktig myskväll med min kära vän Malin. Vi ska se Laleh! Sen fyller mina två små hjärtgryn år i slutet av denna månad.

Mars - DiLeva ska sprida lite kärlek till mig och två av mina goa tjejkompisar. Detta följs upp av en två-tre spelningar med de goa pågarna och en tur till Sthlm för att veckan därpå äntligen få se Winston live. Min kusins mans band :)  Mars avslutas, inte helt otippat, med ännu mera dans!

April - Påsk. Äta en massa god mat med familjen! Mums säger jag. En sväng med Birka Paradise ska det också bli! Ska unna mig lite sol och bad denna tur! Månaden avslutas med vårforum i Vemdalen. Kan det bli bättre. Vårsol, skidåkning och en jädra massa fest, dans och glada återseenden!!

Maj - DÅ SKA HOJEN UUUUUUUUT  :D :D :D

Umeås skönaste toalätt

  • Två sorter flytande tvål
  • Två bodylotions. En med ordet "firming" och en med "tanning"
  • Två olika tuggummipaket
  • Hårspray
  • Radio


Så ja... om man nu skulle sitta på det där fiket med nån som visar sig vara värsta hunken har man ju alla möjligheter att dra på lite bra musik och piffa till sig lite där inne!! Det var för skönt   :)


Ett avslut

Idag hölls begravningen av min mormor. Det var en väldigt vacker sådan och jag verkligen kände hur alla som var där kände samma sak som mig. Min mormor kommer lämna ett stort tomrum efter sig. Hon var verkligen speciell! Har väldigt många bra och fina minnen sparade, och jag kommer alltid känna att hon på nåt sätt finns här ändå. Jag gjorde som min bror och jag pratade om innan... tänkte på alla fina minnen. Under hela tiden i kyrkan var det just det jag tänkte på. Framme vid kistan tackade jag och min bror henne för Hjalmar...

Mitt slut på 2008

Efter 10 timmar på resande fot var jag framme i Bodö. Tog taxi direkt till sjukhuset och barnavdelningen där jag skulle jobba kommande vecka. Gick direkt på ett pass fram till 23 då jag lärde mig typ allt på avdelningen. Det kallar jag snabb inskolning. Men väldigt trevlig personal som det då brukar vara i Norge. Dag 2, självaste julafton. Sov till 11... åh vad skönt det var. Vaknade och såg att jag hade 8 sms! Fattade inget förrän jag läste första. God jul. Just ja. Julafton. Det ville jag ju helt förtränga. Själv i Bodö på denna älskade högtid. Jag som älskar jul. Men jag tröstade mig med dollartecken i ögonen.. och att jag fick sammanlagt 33 mess! Nytt pass på jobbet. Var lugnt. Hade bara en liten nyopererad tjej med en trevlig pappa som gillade att prata motorcykel. Åt mat i stora mängder. Norsk mat och min matlåda. Medisterkaka, ribbe, pinnekött, riskrem och en massa annat gott. Och så min lilla matlåda med lax och grönsaker. Fick även en julklapp av en gammal dam som jobbar hårt kring jul för att ge mat till utsatta människor och som samlar julklappar till barnen på sjukhuset. Och då hade hon också en symbolisk grej till all personal. Jag blev ju lika glad som ett litet barn, över att jag fick EN julklapp i alla fall. Längtar tills jag får komma hem och få lite andra från min familj.

En jäkla blåst är vad det e här. Jag ska aldrig mer klaga över att det e blåsigt i Östersund. Eller ja.. kanske nån gång men då ska det banne mig blåsa. Här blåser det hela tiden.. och mycket. Ligger ju alldeles vid havet det här, där golfströmmen kommer in. Så det e ju rätt varmt, men när det piskar hagel och regn vertikalt är det inte så charmigt längre..haha.

Dag 3. Ett barn igen, men en mindre och hostigare. Stackaren. Men lite bättre blev han idag i alla fall. Var rastlös när jag kom hem. Är ju van att träna en massa, Tränade visserligen i mitt norska hem igår men det blir inte samma sak. Tog en rejäl promenad efter jobbet. Det var skönt! Fick ett litet snabbt fyrverkeri utanför fönstret bara så där på kvällen. Fint!! Jag som älskar fyrverkerier!

Nästa dag. Fick äntligen ett pass på prematuren. Vilken fröjd!!! Fick ta hand om tvillingar som fick se dagens ljus 6 veckor för tidigt. De mådde bara bra och njöt som en prins och prinsessa. Efter det tog jag en tur till centrum. Inte mycket att skryta med. Men rea och mycket folk förgyllde tillvaron. Och så hittade jag en skitsnygg topp. Den ska användas på en dans framöver. Tror förresten inte folk förstår det här med ensamheten i att jobba så här när man inte gjort nåt sånt själv. Helt ensam, okänd stad, nya människor, ny avdelning, annat språk. Fritiden man har suger i alla fall!
Ja veckan gick rätt fort och jag fick äntligen åka hem. Var lika skönt som alltid att komma hem. Me love! Träffa vänner och familj.. och lagom till nyårsafton och allt. Den dagen firades med bröllop och fest. Vilket avslut på 2008  :)
Så 2009 ska inledas med att vänta på min lön... hihi